Anasayfa
ANASAYFA DETAYLAR

ÜNDER Vefa Demek, Sadakat Demek, Hasbilik Demek, Kalite Demek….

üNDER tarafından İstanbul’da 15 yıldır aralıksız olarak her Cuma akşamı düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri 07/06/2012 tarihinde ünye’de düzenlendi. ünye’de düzenlenen Beyoğlu Sohbetleri’nin konuğu Hayati İnanç oldu. Programa ünyeliler yoğun ilgi gösterdi. 

İçişleri Bakanı İdris nim Şahin, Ordu Milletvekili Fatihan ünal ve Ordu Valisi Orhan Düzgün’ün katıldığı Beyoğlu Sohbetleri Flash radyodan canlı yayınlandı. 

Beyoğlu Sohbetleri’nin açılış konuşmasını üNDER başkanı Av. Ahmet Yılmaz yaptı. İstanbul’da Fatih’te Atik Ali Paşa’da bulunan ünyeli, Ordulu, Hattın Mimar Sinan’ı, Mikelanj’ı olarak nitelendirilen üstat Hattat Mustafa Rakım Efendi’nin Medresesi’nin bahçesinde bulunan kültür sanat salonunda düzenlemiş olduğumuz Beyoğlu sohbetlerini, ünyeli, Ordulu, Safahat hafızı, eğitimci, Pedagog ömer çam Hocamızın memleketi ünye’de ilkini düzenliyoruz diyen Yılmaz konuşmasını şöyle sürdürdü: “ üNDER, 1997 yılında Sayın İçişleri Bakanımız İdris Naim Şahin’in öncülüğünde kurulmuş bir dernek. Kurucuları arasında İstanbul’da sivil toplum çalışmalarının duayeni Ayhan Doğan Bey ve yine bir dönem başkanlığını da yapan Ordu Milletvekilimiz Meclis Divan üyesi Mustafa Hamarat’ın da yer aldığı ünyeliler Derneği kuruluşundan bugüne kadar yaklaşık 15 yıllık bir süre zarfında her Cuma günü akşamı BEYOĞLU SOHBETLERİ ismini verdiğimiz bu programı tertiplemektedir.” Dedi. 

BEYOĞLU SOHBETLERİ’ne bugüne kadar biz birçok değerli ismi misafir ettiklerini söyleyen Yılmaz şöyle devam etti: “ Bunlardan sadece bir kaçının ismini sizlere fikir vermesi açısından zikretmek istiyorum; Hasan Celal Güzel, Beşir Ayvazoğlu, Numan Kurtulmuş, Kadir Topbaş, Ahmet Turan Altan, Yavuz Bülent Bakiler, Mümtazer Türköne, Salih Memecan, Mehmet Baransu, Şamil Tayyar, Sümer Ezgü… sadece bu isimlerden birkaçı. 

Bu akşam aramızda olan bir misafirimiz daha var ki o da bizzat Beyoğlu Sohbetleri’ne misafir olarak bizleri şereflendirdi. O da Ordu Valimiz Sayın Orhan Düzgün Bey.” Dedi.

üNDER hakkında bilgi veren Yılmaz şunları söyledi: “ünyeliler Derneği üNDER vefa demek, üNDER sadakat demek, üNDER sevgi ve muhabbet demek, üNDER hasbilik demek, üNDER ışığı birbirinin gözüne tutan değil, birbirinin önüne tutanların bulunduğu dernek demek, üNDER kalite demek. Ve üNDER’in bu geleneğini, bu felsefesini yerleştiren üNDER’in bir marka haline gelmesini sağlayan bu eserin sahibi bir usta var ki o da bugün Türkiye Cumhuriyeti’nin İçişleri Bakanı Sayın İdris Naim Şahin Bey Efendidir. Bn Ustayı eseri hakkında bilgi vermek üzere huzurlarınıza arz ediyorum” dedi.   

üNDER Başkanı Av. Ahmet Yılmaz’ın ardından bir konuşma yapan üNDER’İN Kurucu ve Onursal Başkanı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin konuşmasında şunları söyledi: “ Kuruluşundan bugüne kadar sivil toplum kuruluşu olarak, bir dernek olarak, sınırlı imkanlarla muhtevada zengin faaliyetlerin yapılabileceğinin örneğini vermek için samimiyetle gayret göstererek çalışmalarını 15 yılını geride bırakıp buralara getirmeyi başardı. Büyükşehrimiz en büyükşehrimiz, Dünya şehri İstanbul’da yaşayan, mücadele veren, 1995’li 1996’lı yıllarda…

Yola çıkarak o günün şartlarında değerlendirip şekillendirdiğimiz ünyeliler Derneği’ni arzu ettiğimiz, hayal ettiğimiz, öngördüğümüz, şekilde sivil toplum kuruluşu olarak varlığını kazandırdıktan sonra her yıl bir önceki yıla göre, her hafta bir önceki haftaya göre, daha canlı, daha güçlü bir heyecan ve anlayışla çalışmalarını sürdürerek bugünlere geldi. 

üye sayısı sınırlı, yöneticileri itibariyle çokta fazla sayıda arkadaşımızın olmadığı bir dernek. İlgi alanı, izleyicisi ve takipçisi itibariyle zengin bir değere kavuştu. O günden bu güne dinleyicisi, izleyicisi yüksek sayıda olan bir dernek olarak çalışmalarını yürütüyor. Bu çalışmaların farklı konularda şekillendiğini görmekteyiz ama en önemlisi haftalık sonbahardan yaz başlangıcına kadar devam eden dönemde her yıl aksatılmadan bir buluşma sürecinde yaşanması ve buluşmalarında hep vaktin icabına uygun şekilde ikramlarla ve ikram arkasından değerli bir konuğun kendi ilgi alanında etkinlik alanında yapağı sunuşun izlenilmesi ve paylaşımıyla devam eden bir sohbet programı serisi. Programa katılan değerli misafirlerimiz biraz önce örnekleme yöntemiyle başkanımız sizlerle paylaştı. O halde bende hafızamı şöyle bir tazeledim. çok sayıda hatırladığımız değerli misafirimiz oldu. Shbetleri Beyoğlu Sohbetleri adıyla yürütülmesinin özel bir yanı yok. Bir özenti tarafı da yok. Tamamen derneğin kuruluş merkezinin Beyoğlu’nda oluşu adresinin de Beyoğlu’nda oluşu ve dernek mülkiyetinin de Beyoğlu’nda oluşundan kaynaklanıyor.”dedi. 

Beyoğlu Sohbetleri’nin Fatih’te yapılmaya devam ettiğini söyleyen Şahin şöyle devam etti: “ Fatih’te Beyoğlu’nun bir komşu bir tarihi ilçemiz. Bundan birkaç yıl öncesinde belki 5-6 yıl oldu. 6 yıl öncesinde yine ünye vakfı adıyla kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz vakfa tahsisli Hattat Mustafa Rakım Medresesi’nin bulunduğu bahçede hazırlanan geçici binayla yine dernekleşmek suretiyle çalışmalarını ferah daha ruhaniyeti yüksek bir makamda yürütüyor. Görenleriniz vardır muhakkak bir tarafta türbe, bir tarafta da bir toplantı mekanı, sohbet mekanı ve yine aynı mekanın devamında tarihi bir cami İstanbul’un tarihi ilçesinin tam orta yerinden de diyebileceğimiz bir mekanı fiilen taşınmak suretiyle çalışmalarını devam ettiriyor. Fakat Beyoğlu Sohbetleri adıyla devam eden bu sohbetlerde adını değiştirmeden aslını değiştirmeden Fatih’te devam ediyor. Fatih Beyoğlu’na yabancı da değil. Uzakta değil. Ve Beyoğlu Sohbetleri bu akşam ünye’de yine Beyoğlu Sohbetleri adıyla devam ediyor. çünkü bizim ilk çıkışımız isim o oldu. O adla inşallah yıllarca yaşar, yaşatılır. Dernek faaliyetlerinde farklı bir mecra oluşturdu; üNDER ve BEYOĞLU SOHBETLERİ. Bir anlamda sivil toplum kuruluşu olarak derneklerin kültür faaliyet yapabileceğini, yapabilirliğini ve bunu da sevdirerek yapabilirliğini uygulamasıyla göstermiş oldu.” Dedi. 

üNDER’İN çalışmalarıyla örnek olduğunu söyleyen Şahin şöyle devam etti: “ Başta İstanbul’da faaliyet gösteren ilçemizin adını taşıyan derneklerimiz, köylerimizin adını taşıyan derneklerimiz olmak üzere pek çok derneğin üNDER’in bu ve buna benzer faaliyetlerini dikkate alarak, fark ederek kendi faaliyetlerini üNDER’in çalışmalarına benzetme ihtiyacı içine girdiklerini zaman içerisinde gördük ve mutlu olduk. Esasen başlangıçta öngörülerimizden birisi de buydu. Farklı bir örneği, inandığımız, iyi olduğunu düşündüğümüz bir çalışmayı ortaya koyarsak inşallah başarırsak bu hani ekonominin kuralı iyi para kötü parayı kovar diye bir GRESHAM Kanunu var iktisatta onun gibi iyi uygulama yanlış uygulamaları unutturur veya bıraktırır kuralı burada da geçerli oldu. üNDER’in adeta ekol olduğu bir model olduğu hatta iki sene önceki bir sezon programında ifade ettiğim gibi adeta bir hayat akademisi olduğu yani bir sivil akademi kimliğine büründü . 2 sene önceki kapanışta yaptığım bu değerlendirmedeki haklılığım bu akşam buradaki bu toplantı bu buluşma sanki biraz teyit eder gibi geliyor bana. İnşallah seneye bir sonraki seneye ve haftalarda daha farklı bir buluşmaya ev sahipliği yapar üNDER. Bugün hava şartları müsait olsaydı bu program açık havada ünye Belediyemizin yıllardır özenle ve hevesle yaptırdığı yeni büyük park alanının anfi tiyatro bölümü olacak mekanda yapılacaktı. Ve bu akşam çok değerli konuğu Sayın Şair, Mütefekkir, Edebiyatçı dostumuz Avukat Hayati İnanç Beyefendi de orada biraz daha romantik bir ortamda şiirlerini okuyacak güzel sözlerini bizlerle paylaşacaktı. Ama başka bir günde randevulaşırız inşallah. Randevulaşmış olalım. ünye’mizin yine güzel salonlarından birisi bu sosyal tesiste de programımızı yapıyoruz. Bu akşamın da kendine has güzelliği ve kendine has bir ruhu bir kimyası var. Ve eminim ki hepiniz değerli misafirimizin sunumundan keyif alacağız, rahatlayacağız. Ve ufkumuz açılacak. Hayatı nitelikli yaşayabilme adına ve kendimizi nitelikli hale getirebilmek adına yaptığımız pek çok uğraş var gayret var. Bir kısmının farkındayız ama bir kısmının farkında değiliz. Ama bu akşam farkında olarak, isteyerek ne yaptığımız niçin geldiğimiz neyi dinlemek istediğimiz bilerek buradayız ve kendimize bir şeyler daha katma, daha saygın, daha olgun, daha erişkin, daha saygı duyulan ve saygı gösteren kişi olma arzusuyla, kişiler olma arzusuyla, niyetiyle bu akşam burada olduğumuzu düşünüyorum. Bu program uzaktan yani ünye dışından gelen misafirlerimizle birlikte hepimizin buluşmasında da zemin oluşturdu. Bu yönüyle de güzel bir program olduğunu düşünüyorum.” Dedi. 

Şahin konuşmasını şöyle sürdürdü: “ üNDER’in yönetimini başarıyla yürüten değerli arkadaşımız ünye’nin Fatih Beldesi’nden Avukat Ahmet Yılmaz arkadaşımızın ve onunda birlikte yönetimi bir hasbilik duygusuyla götüren arkadaşlarımızı tebrik ediyorum, teşekkür ediyorum. Eğitime yönelik çalışmaları var. Yayın çalışmaları var. ünye’mizin ve şimdi galiba ünye dışına çıkıyorlar, Ordu’ya doğru uzanan çizgide tarihi kayıtları içeren eserlerin yayınlayıcısı olan bir dernek. 7 tane çok kaynak eseri yayınlayıp bilim dünyasına, akademik dünyaya ve aynı zamanda doğrudan yararlanmak isteyen okura takdim etmeyi başaran bir dernek olarak faaliyetlerini sürdürüyor. Prestij yayını olarak yayınlarını yapabilmeyi başaran bir derneğimiz. Ama her şeyden önce sınırlı miktarlarla zengin muhtevalı yayınları, programları sosyal buluşmaları gerçekleştiren başaran bir dernek olarak bu derneğimizi yine gıptayla izliyoruz. İnşallah geleceği daha da başarılı olur. “ dedi. 

Beyoğlu Sohbetleri Hayati İnaç’ın sunumuyla devam etti. 

Beyoğlu Sohbetleri’nin sonunda Hayati İnaç’a üNDER!İN yayaınladığı kitaplar ünye Kaymakamı Mustafa Demir tarafından hediye edildi. 

Hayati İnanç’a Fotoğraflarla ünye Albümü derneğin kurucu ve Onursal Başkanı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin tarafından hediye edildi..

12.6.2012 00:00:00
Hit: 531