Anasayfa
ANASAYFA DETAYLAR

Anadolu'nun Yiğit Delikanlısı...

Beyoğlu Sohbetleri’nin 23/03/2012 tarihindeki konuğu Mali Müşavir, BBP Genel Başkan Yardımcısı Bayram Karacan oldu. İkram sahibi Yakup Pazarbaşıydı. ÜNDER  Başkanı Av. Ahmet Yılmaz’ın Ankara’dan gecikmeli olarak katıldığı Beyoğlu Sohbetleri’nde modaratörlüğü İstanbul Ünyespor Kulübü Başkanı Ayhan Doğan yaptı.  

 

Konuşmasına ÜNDER’E teşekkür ederek başlayan Karacan, bu tarz bir dernekçilik anlayışı Türkiye’de çok fazla yoktur. Emek veren herkesi tebrik ediyorum dedi.

 

Karacan konuşmasına Merhum Muhsin Yazıcıoğlu ile ilgili bilgi vererek başladı.

 

Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu’nun Sivas Şarkışla’nın Elmalı köyünde doğduğunu söyleyen Karacan konuşmasına şöyle devam etti: “ Anadolu’nun zor şartlarında eğitim hayatını devam ettirdi. Çalışma hayatına atıldı. Almanya’da bir süre kaldı. Yurda dönünce Ankara Üniversitesi Veteriner Fakültesi’ne girdi.

           

1968’da cemiyetçilik çalışmalarına başladı. Şarkışla’da Genç Ülkücüler hareketine katıldı. 1972 yılında üniversite dolayısıyla Ankara’ya gelmişti. O yıllarda Ülkü Ocakları Genel Merkezi’nde görev aldı. Sırasıyla Ülkü Ocakları Genel Başkan Yardımcılığı ve Ülkü Ocakları Genel Başkanlığı'nda bulundu. Yazıcıoğlu, 1978'de faaliyete geçen Ülkücü Gençlik Derneği'nin de kurucu Genel Başkanı oldu.

1980 yılına kadar MHP’de Genel Başkan Müşavirliği görevinde bulunan Muhsin Yazıcıoğlu, 12 Eylül 1980'den sonra MHP ve Ülkücü Kuruluşlar Davası'nda yargılandı. 5,5 yılı hücrede olmak üzere 7,5 yıl Mamak Cezaevi'nde kaldı. Burada Üşüyorum adlı bir şiir yazmıştı.

Merhum Yazıcıoğlu, cezaevinden çıktıktan sonra, cezaevindeki ülkücüler ve onların ailelerine yardım amacıyla kurulan Sosyal Güvenlik ve Eğitim Vakfı'nın başkanlığını yaptı. Yazıcıoğlu, 1987'de Milliyetçi Çalışma Partisi’ne (MÇP) girdi ve Genel Sekreter Yardımcılığı görevinde bulundu. 20 Ekim 1991 Milletvekili Genel Seçimlerinde, Refah Partisi (RP), Milliyetçi Çalışma Partisi (MÇP) ve Islahatçı Demokrasi Partisi’nin (IDP) oluşturduğu ittifak bünyesinde milletvekili adayı olan Muhsin Yazıcıoğlu, Sivas'tan milletvekili seçildi.

Merhum Yazıcıoğlu, 7 Temmuz 1992’de, içinde bulunduğu partinin siyasi anlayışıyla uyuşamadığı" gerekçesiyle 5 milletvekili arkadaşı ile beraber MÇP'den ayrıldı. 29 Ocak 1993'te, MÇP’den ayrılan bir grup arkadaşı ile beraber Büyük Birlik Partisi’ni (BBP) kurdu ve partinin Genel Başkanı oldu.” Dedi.

Merhum Mahmud Esat Çoşan Hocaefendi ile ilişkisi hakkında da bilgi veren Karacan şunları söyledi: “Rahmetli Muhsin Yazıcıoğlu ile Esad Hoca birbirlerini çok severlerdi. Hocaefendi ile birbirlerine iltifat dolu selamlar yollarlardı. Anadolu’nun yağız, mert delikanlısı derdi. Rahmetli de O’nun selamın aldığı zaman hürmetle ellerinden öperim deyip tekrar selam yollardı. Hocaefendi ile Rahmetli Yazıcıoğlu Avustralya’da birkaç defa görüşmüşlerdi. Rahmetli ile Esad Coşan Hocaefendi’nin kaderleri aynı oldu. İkisi de şüpheli bir kaza sonucu rahmet-i rahmana kavuştu. Siyasi hayatında beş yüz bin oy alamazken cenazesini milyonlar uğurladı.” Dedi.

Merhum Yazıcıoğlu’nun uğradığı helikopter kazasıyla ilgili de bilgi veren Karacan konuşmasına şöyle devam etti: “ 25 Mart 2009 tarihinde, Kahramanmaraş mitinginden Yozgat-Yerköy mitingine hareket etmek üzere içinde bulunduğu helikopter şüpheli bir şekilde düştü. Helikopter düştükten sonra İHA muhabiri İsmail Güneş 112 Acil Servisi aramıştı. Bu konuşmada bacağının kırık olduğunu, helikopterde bulunanlardan sadece BBP Sivas il Başkanı Erhan Üstündağ'ın inlediğini, ne BBP Sivas il başkan yardımcısı Murat Çetinkaya ne de pilot Kaya İstektepe’den ses gelmediğini, Muhsin Yazıcıoğlu'nu ise göremediğini söylemiştir.

Bu konuşmalar İsmail Güneş’in son konuşması olmuştur. Kazadan 48 saat sonra helikopterin enkazı ve Muhsin Yazıcıoğlu dahil 6 kişinin naaşı arama ekipleri içerisinden 17 gönüllü civar köylüsü tarafından Sisne ve Kızılöz Köyleri arasındaki Keş Dağı Kuru Dere Kanlıçukur mevkiinde bulundu. Enkaz, 48 saat süren arama çalışmalarının yapıldığı bölgenin içerisinde değil 115 km uzağındaydı.

Muhsin Yazıcıoğlu'nun cenazesi ölümünden 6 gün sonra 31 Mart 2009 tarihinde Kocatepe Camii'nde düzenlendi. TBMM'deki törende Yazıcıoğlu'nun Türk bayrağına sarılı naaşının üzeri çiçeklerle süslendi. Cenaze törenine milyonlar katıldı. Vasiyeti üzerine cenazesi, Taceddin Dergahı’na, Mehmet Âkif Ersoy müzesi olarak kullanılan dergahın bahçesine defnedildi.”

Beyoğlu Sohbetleri’nin son bölümüne katılan ÜNDER Başkanı Av. Ahmet Yılmaz “ Bayram Karacan Bey’e çok teşekkür ediyoruz. Vefatının sene-i devriyesinde Merhum Muhsin Yazıcıoğlu’nu, üşüyen adamı, Anadolu’nun mert, yağız delikanlısını rahmetle, minnetle anıyoruz.” Dedi.

Beyoğlu Sohbetleri’nin sonunda Bayram Karacan’a ÜNDER tarafından yayınlanan ‘Fotoğraflarla Ünye Albümü’, Sabri Bacacı’nın hazırladığı ‘Ünye ve Çevresi Tarih Olaylar’, İrfan Dağdelen’in hazırladığı ‘Osmanlı’da Ünye Doğumlu Devlet Adamları’, ‘Eğitimci Duayen Ömer Çam  kitapları hediye edildi.

 

 

27.3.2012 00:00:00
Hit: 533