Anasayfa
ANASAYFA DETAYLAR

ÜNDER Marka Olmuştur

Beyoğlu Sohbetlerinin 25.12.2009 Cuma günkü konuğu ÜNSİYAD Yönetim Kurulu Başkanı Kemal Yankuncu ve yönetim kurulu üyeleri oldu. Esenler Ordulular Dernek Başkanı Fatma Önen, Korgan eski belediye başkanı Mahmut Ali Akkiraz, Ünye Tarih Araştırma Grubu’ndan Ahmet Kabayel, İstanbul Ünyespor Kulübü Başkanı İsa Gümüş ve teknikdirektörü Engin Uzun, ÜNSEV Genel Sekreteri Ayhan Doğan’ın ve bir çok hemşerimizin katıldığı gecenin ikram sahibi ÜNDER Kurucu üyesi ve ÜNSİYAD Genel Sekreteri Av. Kadir Özdemir oldu. Özdemir misafirlerine; pilav, nohut,(kuru fasulye takviyeli), ayran ve tatlı ikram etti. İkramın ardından sözalan dernek başkanı Av. Ahmet Yılmaz “ Bu akşam konuğumuz ÜNSİYAD Başkanı sayın Kemal Yankuncu ve dernek yönetim kurulu üyeleridir. Davetimize icabet ettikleri için kendilerine teşekkür ediyorum. Kemal Bey’i dernek faliyetleri esnasında tanıdım. Duruşuyla, tavrıyla bizlere örnek olmuş bir ağabeyimiz, büyüğümüzdür. Etrafına duyarlı bir insandır. Eksik gördüğünde arar ve söyler, bu öğretmen olmanın verdiği bir özellik olsa gerek” diyerek Kemal Yankuncu’ya ait özgeçmişi okuyarak sözü konuğa bıraktı.

 

Katılımcılara ve dernek yönetimine teşekkür ederek konuşmasına başlayan Kemal Yankuncu “ Ben akademik bir unvanı olan biri değilim bulunduğumuz yerden kalkıp geldik. Bizi buralara getiren rüzgar, hava koşulları, fırtına, yağmur nasıl beni getirdiyse siz dostları da her halde öyle getirdi. Geldiğimiz bu coğrafyada bizde, başkaları nasıl yaşadıysa nasıl köklerini bu şehre saldıysa, ben bu şehirde varım, bu şehrin sahibiyim diyebilmek için her türlü birlikte dayanışmayı gerçekleştirmeye çaba sarf eden bir sivil toplum örgütüdür, ÜNSİYAD. “ dedi. Daha sonra ÜNDER’İ gıptayla izlediğini belirten Yankuncu konuşmasını şöyle sürdürdü, “ Benim gıpta ile izlediğim ÜNDER ve ÜNSEV birbirleriyle ilişkide bir yumak halinde, yıllardır bu işin temelini atan, sivil toplum örgütünün çıtasını yükselten, bir derneği marka haline getiren, bu işe emek harcayan bütün dostlarımıza huzurunuzda gerçekten teşekkür ediyorum.Bu kolay iş değil arkadaşlar, emek harcamadan yemek olmayacağı gibi sivil toplum örgütünün sadece levhasının, tabelasının olmasının bir anlam taşıyacağına hiç birimiz inanmıyoruz.” Dedi.

 

Bu iş için her Cuma akşamları eşinden, çocuklarından, kendi özel yaşantısından fedakarlık ederek yapılan dernekçiliği alkışlamak gerektiğini belirterek bunun örnek olması gerektiğini söyledi.

 

Konuşmasında Ayhan Doğan’a özel yer veren Yankuncu, “Sevgili Ayhan Doğan gerçekten tanıdığımdan dolayı onur duyduğum ve örnek yaşamından dolayı bu sivil toplum örgütlerinin olmasa olmazlarındandır.” Diyerek konuşmasını şöyle sürdürdü: “Yaşadığımız bu şehirde bu hengame de bu coğrafyanın zorluklarını anlatmamıza gerek yoktur. Fakat böyle zor şartlarda bu mekanı hınca hınç doldurulacağını biliyorsak, bir farklılık vardır. Bu farklılığın da Ünye sevgisi olduğunu, bir birimizle paylaşılacak çok güzel şeylerin olduğunu ortaya koyarak, bizlere bu duyguyu yaşattığınız için emeği geçen dostlara teşekkür ediyorum

 

Biz işadamları derneği yöneticileri olarak yapmamız gerekenleri daha iyi yapacağız. Gerçekten dernekçilik, sivil toplum örgütlenmesi alanında daha çok şey yapmak,  sadece burada değil Ünye’de de, hayatımızın her alanında sivil toplum örgütleri bir mihenk taşı olacağına inanmak gerekir. Mahallemizde muhtar, apartmanımızda yönetici, gerekirse sivil siyasetin içerisinde bizi temsil edebilecek Ünyelilerin bu şehir de temeli atılmış bu özel konuları çok daha iyiye daha yukarılara taşınması gerektiğine ve bunu başaracağımıza yürekten inanıyorum.” Dedi.

 

Sen yoksan bir eksiğiz diyen Yankuncu, “  ‘Eğer sen yoksan biz eksiğiz’ sözü vardır. Belki bu zamana kadar Ünyeliler, ‘ ben katılmasam da olur’  anlayışıyla düşündüğünden çok anlamlı ve güzel şeyler yapamamıştır. Ancak çok anlamlı ve güzel şeylerin yapabilmenin en iyi örneklerini gösteren ÜNDER’i alkışlıyor ve yürekten kutluyorum. İstanbul’daki en eski derneğimiz Kadıköy Ünyeliler derneğidir. 20-25 yıl önce herhangi bir semte bir Ünyeliyi bulmak, mum yakıp karanlıkta ışık gibi yol almaya benziyordu. Bugün ise 10-15 milyonluk devasa bir şehre Gebze’den girdiğimizde hemen bu sivil toplum örgütü var. Şehrin girişinden çıkışına kadar, hayatın her alanında oturabileceğimiz, gidip çayını, kahvesini içeceğimiz dostlarımızın varlığı mevcuttur. Bu dostların varlığının mevcut olması da sivil toplum örgütlerinin bizleri bir araya getirmesine, bir birimizle olan ilişkilerimizi geliştirmesine, Ünyelilik ortak paydasında buluşturmasında yatmaktadır.

 

Sivil toplum örgütleri bu faaliyet alanlarında olmasaydı 10 milyonu aşkın bu metropolde her durakta bir Ünyelinin varlığından haberdar olamazdık. Bu şehirde yaşamanın koşullarının bir tanesi de iyi örgütlenmektir. Bu şehir çok acımasız bir şehir, çok geniş bir şehir, karnımız acıktığın da karnımızı nasıl doyuruyorsak, bu güzel ortamlarda da dostlarımızı görerek onlarla beraber olarak manevi açlığımızı gideriyor, bir hazza kavuşuyoruz. Bu akşamda bunun en güzel örneğini yaşıyoruz. Bunu sağlayan bu kuruma çok şey borçluyuz. Cuma akşamlarının bir marka olduğunu söylüyoruz. ÜNDER gerçekten bir marka olmuştur. Bu yapılan şeylere hep birlikte katkı sunacağımıza inanıyorum. ÜNDER’i kuran ve bugüne taşıyanlar çok emek harcamıştır. Eğer emek harcanmasaydı bu akşam bunun semeresini görmeyecektik.” Diyerek konuşmasını bitirdi.

 

Dernek yönetimi tarafından Kemal Yankuncu’ya, Hattat Mustafa Rakım Efendi kitabı ve Ünye Fotoğraf Albümü hediye edildi.

29.12.2009 00:00:00
Hit: 534