Anasayfa
ANASAYFA DETAYLAR

Ünye'nin En Büyük Sorunu Çarpık Kentleşmedir.

Beyoğlu Sohbetleri’nin 23.10.2009 Cuma günü konuğu hemşerimiz Mimar Nihat Şen oldu. İkram sahibinin ve konuğunun aynı olduğu keyifli bir gece yaşadık. İş adamı Ömer Gazezoğlu’nun da katıldığı gecenin ikram sahibi  “Piddu” idi. Pancar çorbası ve Ünye pidesi, ayran eşliğinde misafirlerimize ikram edildi. Piddu’da kullanılan malzemelerin özel olarak hazırlandığını belirten Gazezoğlu, “ Kullandığımız ürünlerin doğal olmasına dikkat ediyoruz, eti özel olarak getirtiyoruz.” Dedi. İkramın ardından konuğumuzu tanıtarak söze başlayan başkanımız, “ Bu gün içimizden biri, Ünye’mizin yetiştirdiği bir değeri konuk ediyoruz. Bu gecenin bir özelliği de ikram sahibinin ve konuğunun aynı olmasıdır. Bu vesile ile Nihat Bey’e ve Piddu’nun diğer ortağı olan Ömer Bey’e teşekkür ediyorum. Konuğumuzla özel bir konu belirlemedik. Diğer konuklarımızda olduğu gibi genel bir sohbet yapacağız. Dinleyenlerimiz de soru ve görüşleriyle bu sohbete katılarak, bu akşamki konumuza şekil verecektir.” Diyerek, sözü konuğumuz Mimar Nihat Şen’e bıraktı.

                       Ünyeliler Derneği’nde hemşerileriyle birlikte olmaktan çok mutlu olduğunu belirten Şen, “ Yazın çok başarılı bir kurultay gerçekleştiren dernek başkanı Ahmet Bey’i ve ekibini tebrik ediyorum.” Dedi. Konuşmasını üç ayak üzerine oturtacağını belirten Şen, “ Bunlar sevgi, saygı ve güvendir.”  Ünyeliler’in çok konuştuğunu, konuşmanın iyi bir şey olduğunu ama iş yapmanın konuşmaktan daha önemli olduğunu söyleyin Şen, “ İlişkilerimizi ve çalışmalarımızı sevgi, saygı ve güven üzerine oturtabilirsek başarıyı, birlikteliği daha kolay yakalarız” dedi. Konuşmasına, sorulan bir soru üzerine, Ünye ile ilgili projelerini anlatarak devam eden Şen, “ Ünye’nin en büyük sorunlarından biri çarpık kentleşmedir. Bu göçün ve plansız yapılanmanın sonucudur. Bu çarpık kentleşmeyi, kentsel dönüşüm projeleriyle ortadan kaldırabiliriz.” Dedi. Ünye’nin önümüzdeki günlerde hizmete girecek doğu ve batı kollektörleriyle sahile akan kirli sularından kurtulacağını ifade eden Şen, “ Benim hayallerimden biri de Ünye’de çöpten enerji üretmekti. Bu bugün birçok yerde yapılmaya başlanmıştır.” Dedi. Konuşmasına Ünye limanıyla devam eden Şen; Ünye limanında yapılacak çalışmayla gelirinin artırılacağını bunun da belediyenin gelirlerinin artması anlamına geldiğini ifade etti. Şen, Ünye- Akkuş- Niksar yolunun önemine değinerek, bu güzergahta yapılan çalışmaları takip ettiğini söyledi.  Ünye’nin en büyük eksiklerinden birinin de “Kültür Sarayı” olduğunu belirten Şen, “ Gerçekleşmesini arzu ettiğim projelerin başında gelir” dedi. Ünye’de gerçekleştirmeyi düşündüğü projelerden birinin de ‘Tarihi Yarım Adalar’ oluşturarak, Ünye’ye gelecek turisttin sayısını artırmak olduğunu söyleyen Şen, bunun sonucunda da Ünye ekonomisinin kazanacağını söyledi. Şen, konuşmasını, bu güzel akşamı bir arada geçirmemizi sağlayan dostlara teşekkür ederek tamamladı.

                       Konuğumuza ve işadamı Ömer Gazezoğlu’na derneğimiz tarafından hazırlanan Geçmişten Günümüze Ünye Fotoğraf Albümü, Dr. Süleyman Berk tarafından hazırlanan “Hattat Mustafa Rakım Efendi” kitabı ile birlikte dernek üyemiz Sabri Bacacı tarafından hazırlanan “Ünye ve Çevresi Tarihi Olaylar” isimli kitabı hediye eden başkanımız Av. Ahmet Yılmaz, katılımlarından dolayı kendilerine teşekkür etti. 

24.10.2009 00:00:00
Hit: 532